Jídelníček
Jídelní lístek |
|||
17.2.2025 – 21.2.2025 |
|||
Pondělí | 17.02.2025 | Alergen č. | |
Oběd | Zeleninová s červenou čočkou | /1,7,6,9,3/ | |
Tilápie na másle, brambor, kompot, čaj | /1,7,4/ | ||
Úterý | 18.02.2025 | ||
Oběd | Bramborová | /1a,6,9/ | |
Krupicová kaše sypaná grankem, ovoce, čaj, mléko | /7,9,6/ | ||
Středa | 19.2.2025 | ||
Oběd | Hovězí vývar s těstovinovou rýží | /1a,6,9/ | |
Halušky s masem a zelím, zelenina, čaj | /6,9,1/ | ||
Čtvrtek | 20.2.2025 | ||
Oběd | Mrkvová polévka | /6,9,1a,3,7/ | |
Hovězí štěpánská, rýže, čaj | /9,6,3,7,1/ | ||
Pátek | 21.2.2025 | ||
Oběd | Zeleninová s vaječnou jíškou | /6,9,7,3/ | |
Gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, ovoce, čaj | /1,6,9,7/ | ||
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:
1) Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
3) Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich- patří mezi potraviny ohrožující život
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich